Napravite osvežavajuću salatu sa kuvanim jajima i šunkom. Jaja su prilično savršena hrana, sadrže pomalo gotovo svakog hranljivog materijala koji nam je potreban. Jednostavna salata koja se lako pravi će vas zasititi, a možete da je služite i kada su neki svečani događaji.
Sastojci:
- 15 jaja
- 300 g krastava
- 60 g mladog luka
- 200 g šunke
Za sos:
- 300 g kisele pavlake
- 300 g jogurta
- 200 g paprike
- 100 g tvrdog sira
- malo peršuna
Priprema:
Krastavac iseite na manje trake, pa poređajte u vatrostalnu posudu. Kiselu pavlaku posolite i pobiberite, pa dodajte sitno seckanu papriku, peršun i rendani sir. Dobro promešajte, pa pola smese sipajte preko krastavca. Poređajte seckanu šunku, a zatim i još jedan red preliva. Ukrasite seckanim mladim lukom, a zatim pospite kuvana jaja isečena na kolutove. Ukrasite i seckanom šunkom, pa stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem