Pečeni krompir je odličan prilog, a ako ga napunite sirom i šunkom može da prođe kao obrok. Naravno, možete da punite sastojcima po želji.

Kada vam treba fantastičan prilog uz meso, kao što je pečeni krompir, napravite ga malo drugačije nego inače. Čuveni kuvar, Džejmi Oliver, je otkrio kako od samo 3 sastojka možete da napravite prilog koji će se svima svideti, a vi nećete potrošiti puno vremena. Bitno je samo da dobro utrljate ruzmarin i maslinovo ulje u krompir.
Sastojci:
- krompir
- svež ruzmarin
- maslinovo ulje
Priprema:
Krompir dobeo operite i stavite između 2 varjače i krenite da sečete (kao da želite kolutove da napravite). Varjače će sprečiti da isečete krompir do kraja, zato su obavezne. Ruzmarin samo sameljite u avanu, pa dodajte maslinovo ulje i dobro sjedinite. Svaki krompir dobro utrljajte ovom smesom i posolite. Pecite na 200°C dok ne bude gotov.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.