Kada vam treba fantastičan prilog uz meso, kao što je pečeni krompir, napravite ga malo drugačije nego inače. Čuveni kuvar, Džejmi Oliver, je otkrio kako od samo 3 sastojka možete da napravite prilog koji će se svima svideti, a vi nećete potrošiti puno vremena. Bitno je samo da dobro utrljate ruzmarin i maslinovo ulje u krompir.
Sastojci:
- krompir
- svež ruzmarin
- maslinovo ulje
Priprema:
Krompir dobeo operite i stavite između 2 varjače i krenite da sečete (kao da želite kolutove da napravite). Varjače će sprečiti da isečete krompir do kraja, zato su obavezne. Ruzmarin samo sameljite u avanu, pa dodajte maslinovo ulje i dobro sjedinite. Svaki krompir dobro utrljajte ovom smesom i posolite. Pecite na 200°C dok ne bude gotov.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem