Kada nemate mnogo vremena, a želite nešto jednostavno, ukusno i brzo, mini pice su odlično rešenje. Možete ih praviti od domaćeg testa, lisnatog, ali i bez testa sa podlogom od krompira ili batata.
Isprobajte zdraviju verziju ovog popularnog jela.
Sastojci:
- 2-3 velika slatka krompira
- paradajz sos
- 1 kašika maslinovog ulja
- 80 g mocarele ili kačkavalja po izboru
- 5-6 listova svežeg bosiljka
- So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Operite i isecite slatki krompir na kolutove. Stavite na pleh za pečenje i lagano premažite uljem, posolite i pobiberite. Pecite po 15 minuta sa obe strane.
Dodajte nekoliko kašika paradajz sosa i sveže mocarele u svaki krug slatkog krompira i pecite još 5-10 minuta ili dok se sir ne otopi. Na vrh stavite svež bosiljak, so i biber. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem