Kada nemate mnogo vremena, a želite nešto jednostavno, ukusno i brzo, mini pice su odlično rešenje. Možete ih praviti od domaćeg testa, lisnatog, ali i bez testa sa podlogom od krompira ili batata.

Isprobajte zdraviju verziju ovog popularnog jela.

Sastojci:

  • 2-3 velika slatka krompira
  • paradajz sos
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • 80 g mocarele ili kačkavalja po izboru
  • 5-6 listova svežeg bosiljka
  • So, biber 

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Operite i isecite slatki krompir na kolutove. Stavite na pleh za pečenje i lagano premažite uljem, posolite i pobiberite. Pecite po 15 minuta sa obe strane.
Dodajte nekoliko kašika paradajz sosa i sveže mocarele u svaki krug slatkog krompira i pecite još 5-10 minuta ili dok se sir ne otopi. Na vrh stavite svež bosiljak, so i biber. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE