Kada nemate mnogo vremena, a želite nešto jednostavno, ukusno i brzo, mini pice su odlično rešenje. Možete ih praviti od domaćeg testa, lisnatog, ali i bez testa sa podlogom od krompira ili batata.
Isprobajte zdraviju verziju ovog popularnog jela.
Sastojci:
- 2-3 velika slatka krompira
- paradajz sos
- 1 kašika maslinovog ulja
- 80 g mocarele ili kačkavalja po izboru
- 5-6 listova svežeg bosiljka
- So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Operite i isecite slatki krompir na kolutove. Stavite na pleh za pečenje i lagano premažite uljem, posolite i pobiberite. Pecite po 15 minuta sa obe strane.
Dodajte nekoliko kašika paradajz sosa i sveže mocarele u svaki krug slatkog krompira i pecite još 5-10 minuta ili dok se sir ne otopi. Na vrh stavite svež bosiljak, so i biber. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus