Ukoliko među vama ima ljubitelja italijanske kuhinje, dopašće vam se ova zdravija verzija pice Margarite. U testo se dodaju rendane tikvice, koje daju potpuno nov ukus pici, ai odlično se slažu uz paradajz i mocarelu.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 jaje
- malo soli
- 1-2 kašike brašna (količina brašna zavisi od vlažnosti tikvica, možda će vam trebati više)
- 1 paradajz
- 60 g sira po izboru (najbolje mocarela)
- origano, bosiljak
Priprema:
Narendajte tikvice na krupno rende. Posolite, promešajte i ostavite 5 minuta da tikvice puste sok. Iscedite tečnost iz tikvica. Dodajte jaje, so po ukusu, brašno. Zagrejte tiganj, rasporedite smesu. Pokrijte i pržite 4-5 minuta dok ne porumeni. Isecite paradajz i sir na krugove. Okrenite testo od tikvica. Stavite sir i paradajz. Posolite paradajz po ukusu. Pospite sušenim origanom i bosiljkom. Pokrijte i pržite još 3-5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus