Ukoliko među vama ima ljubitelja italijanske kuhinje, dopašće vam se ova zdravija verzija pice Margarite. U testo se dodaju rendane tikvice, koje daju potpuno nov ukus pici, ai odlično se slažu uz paradajz i mocarelu.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 jaje
  • malo soli
  • 1-2 kašike brašna (količina brašna zavisi od vlažnosti tikvica, možda će vam trebati više)
  • 1 paradajz
  • 60 g sira po izboru (najbolje mocarela)
  • origano, bosiljak

Priprema:

Narendajte tikvice na krupno rende. Posolite, promešajte i ostavite 5 minuta da tikvice puste sok. Iscedite tečnost iz tikvica. Dodajte jaje, so po ukusu, brašno. Zagrejte tiganj, rasporedite smesu. Pokrijte i pržite 4-5 minuta dok ne porumeni. Isecite paradajz i sir na krugove. Okrenite testo od tikvica. Stavite sir i paradajz. Posolite paradajz po ukusu. Pospite sušenim origanom i bosiljkom. Pokrijte i pržite još 3-5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE