Sarme od kiselog kupusa su najpopularnije srpsko jelo, a leti ih menjaju sarmice od zelja, a možete da probate i sarmice od tikvica. Ali, isprobajte i verziju bez mesa, a to su sarme od blitve punjene pire krompirom, pa zapečene u rerni sa paradajz sosom i sirom. Neodoljivo i lagano jelo će vas oduševiti već na prvi zalogaj. 

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 550 g blitve
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka 
  • 400 g pelata
  • 30 g putera
  • 100 ml mleka
  • 1 jaje
  • 100 g tvrdog sira

Priprema:

Krompir skuvajte, a blitvu malo očistite, pa blnaširajte. Krompir ispasirajte, pa dodajte puter, mleko i jaje. Dobro sjedinite. Crni luk iseckajte i propžite, a zatim dodajte i mleveni beli luk. Sipajte pelat i ostavite da se kuva oko 5 minuta na laganoj temepraturi. Sipajte kašiku do dve pire krompira i urolajte blitvu. Ređajte u tepsiju. Prelijte paradajz sosom i pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE