Džigerica spada u jeftinija mesa i nije komplikovana za pripremu. Ono što već svi znaju jeste da se ovo meso potapa u mleko jer će tako biti mekše i ukusnije. Ali, postoji još jedan trik koji džigericu čini još ukusnijom i zahvaljujući njemu imaće lepu koricu. Reč je o sastojku koji skoro svi imaju kod kuće i koji je poprilično jeftin.
Da biste napravili ukusnu džigericu potrebno je da jednu kašičicu sode bikarbone pomešate sa vodom i da meso potopite u tu smesu nekih sat vremena. Osušite meso i ispržite. A pročitajte i kako da napravite džigericu u predivnom sosu od nara.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Urme u slaninici - predjelo kome niko neće odoleti
Tradicionalni libanski kolačići sa filom od urmi
Pečeni svinjski file sa začinskim biljem i salsom od pistaća
Slatka puter pogača kao iz bakine kuhinje – pravi ukus detinjstva
Prolećna kinoa salata sa svežim povrćem