Srbi nemaju običaj da često jedu ribu, obično je ona na meniju kada je post ili neka slava. Tada se domaćice trude da je naprave što ukusnije, a uglavnom je pohovana svačiji izbor. Riba nije komplikovana za pripremu i ne treba puno vremena, ali ipak postoje trikovi koji mogu da je učine još boljom. Bez obzira što je masna, ljudi najviše vole pohovanu ribu, pa u nastavku teksta pročitajte kako da je napravite da bude savršeno hrskava i da ne upije puno ulja. 

U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna. Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa. 

  • Sastojci:
  • 800 g fileta ribe 
  • 200 gr gustina
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:
U posudi pomešajte gustin, so, biber, beli luk, slatku paprike i još neki začin ako želite. Uvaljajte ribu po izboru i pržite u dobro zagrejanom ulju. Bitno da je da bude veća količina ulja kako bi riba "plivala" u istom.

BONUS VIDEO: 

TikTok/ thefeedfeed Kako da ispohujete savršeno hrskavo meso

Izvor: Stvar ukusa