Ćufte i faširane šnicle spadaju u najpopularnija jela od mlevenog mesa. Dodatni plus je što se lako i brzo prave, pa su uvek dobro rešenje za ručak. Kada se priprema neko od ovih jela u mleveno meso se obično dodaje još neki sastojak kako bi ćufte ili faširane bile još sočnije. Obično su to prezle, luk, jaje... Ali, iskusne domaćice su otkrile još jedan trik koji će vam pomoći da meso uvek bude ukusno.
Neobični sastojak koji možete da dodate u mleveno meso je povrće koje mnogi vole, a to je tikvica. Izrendajte je i posolite, pa ostavite da odstoji. Zatim dobro ocedite i dodajte u smesu od mlevenog mesa. Dovoljna je jedna tikvica na pola kilograma mlevenog mesa. Začinite po želji, a onda dodajte jaje i 3 kašike griza.
Ovako pripremljene ćufte ili faširane šnice biće neverovatno sočne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Pita iz tiganja sa fidom za supu i feta sirom
Kobasice na podlozi od crnog luka – klasik nemačke kuhinje
Domaći sladoled od pistaća, meda i rikota sira
Kikiriki štangle sa belom čokoladom
Punjene paprike sa bulgur pšenicom po grčkom receptu