Ćufte i faširane šnicle spadaju u najpopularnija jela od mlevenog mesa. Dodatni plus je što se lako i brzo prave, pa su uvek dobro rešenje za ručak. Kada se priprema neko od ovih jela u mleveno meso se obično dodaje još neki sastojak kako bi ćufte ili faširane bile još sočnije. Obično su to prezle, luk, jaje... Ali, iskusne domaćice su otkrile još jedan trik koji će vam pomoći da meso uvek bude ukusno.
Neobični sastojak koji možete da dodate u mleveno meso je povrće koje mnogi vole, a to je tikvica. Izrendajte je i posolite, pa ostavite da odstoji. Zatim dobro ocedite i dodajte u smesu od mlevenog mesa. Dovoljna je jedna tikvica na pola kilograma mlevenog mesa. Začinite po želji, a onda dodajte jaje i 3 kašike griza.
Ovako pripremljene ćufte ili faširane šnice biće neverovatno sočne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem