Ćufte i faširane šnicle spadaju u najpopularnija jela od mlevenog mesa. Dodatni plus je što se lako i brzo prave, pa su uvek dobro rešenje za ručak. Kada se priprema neko od ovih jela u mleveno meso se obično dodaje još neki sastojak kako bi ćufte ili faširane bile još sočnije. Obično su to prezle, luk, jaje... Ali, iskusne domaćice su otkrile još jedan trik koji će vam pomoći da meso uvek bude ukusno.
Neobični sastojak koji možete da dodate u mleveno meso je povrće koje mnogi vole, a to je tikvica. Izrendajte je i posolite, pa ostavite da odstoji. Zatim dobro ocedite i dodajte u smesu od mlevenog mesa. Dovoljna je jedna tikvica na pola kilograma mlevenog mesa. Začinite po želji, a onda dodajte jaje i 3 kašike griza.
Ovako pripremljene ćufte ili faširane šnice biće neverovatno sočne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus