Danas se slavi Petrovdan, a kako pada u sredu, post i dalje traje. Ako želite da napravite ukusnu večeru za celu porodicu, mi predlažemo da ispohujete oslić. U marinadu se dodaju razni začini koji se odlično uklapaju, pa samim tim i oslić ima bolji ukus. Ovako pripremljenu ribu možete da služite sa krompir salatom.
- Sastojci:
- fileti oslića
- 1 kašika paradajz paste
- 80 ml vode
- 1/2 limuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica karija
- 2 čena belog luka
- 2 kašike peršuna
Priprema:
U posudi pomešajte paradajz pire i vodu, pa dobro sjedinite. Dodajte sok od limuna, ulje, so, biber, slatku papariku, kurkumu, kim i kari. Lepo promešajte, pa dodajte mleveni beli luk i seckani peršun. Prelijte dobijenu smesu preko fileta oslića i dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih pola sata. Zatim filete ribe uvaljajte u brašno i pržite u ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem