Danas se slavi Petrovdan, a kako pada u sredu, post i dalje traje. Ako želite da napravite ukusnu večeru za celu porodicu, mi predlažemo da ispohujete oslić. U marinadu se dodaju razni začini koji se odlično uklapaju, pa samim tim i oslić ima bolji ukus. Ovako pripremljenu ribu možete da služite sa krompir salatom. 

  • Sastojci:
  • fileti oslića 
  • 1 kašika paradajz paste
  • 80 ml vode
  • 1/2 limuna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica karija
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike peršuna

Priprema: 
U posudi pomešajte paradajz pire i vodu, pa dobro sjedinite. Dodajte sok od limuna, ulje, so, biber, slatku papariku, kurkumu, kim i kari. Lepo promešajte, pa dodajte mleveni beli luk i seckani peršun. Prelijte dobijenu smesu preko fileta oslića i dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih pola sata. Zatim filete ribe uvaljajte u brašno i pržite u ulju. 

BONUS VIDEO: 

Pohovana šunka punjena sirom i pečurkama instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa