Od tikvica možete da napravite najrazličitija jela, a pohovane spadaju u one obroke koje svi vole da jedu. Naš današnji predlog jeste da isprobate sendvič koji se pravi od tikvica. Između dve kriške letnjeg povrća stavite sir i šunku, a onda uvaljajte u poh i ispržite. Ovako pripremljene tikvice će svima postati omiljene.
- Sastojci:
- 3 tikvice
- 150 g praške šunke
- 150 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
Priprema:
Isecite tikvice na kriške po dužini, pa svaku prepolovite. Posolite i ostavite kratko da puste vodu, pa dobro osušite ubrusom. Zatim na jednu polovinu tikvice stavite šunku i sir i preklopite drugom polovinom. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus