Od tikvica možete da napravite najrazličitija jela, a pohovane spadaju u one obroke koje svi vole da jedu. Naš današnji predlog jeste da isprobate sendvič koji se pravi od tikvica. Između dve kriške letnjeg povrća stavite sir i šunku, a onda uvaljajte u poh i ispržite. Ovako pripremljene tikvice će svima postati omiljene.
- Sastojci:
- 3 tikvice
- 150 g praške šunke
- 150 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
Priprema:
Isecite tikvice na kriške po dužini, pa svaku prepolovite. Posolite i ostavite kratko da puste vodu, pa dobro osušite ubrusom. Zatim na jednu polovinu tikvice stavite šunku i sir i preklopite drugom polovinom. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem