Tikvice su omiljeno letnje povrće, jer osim što su lagane i jeftine, često se spremaju i kada ste na režimu iskrane. Postoji milion načina kako možete da ih kombinujete, pa čak od njih možete da napravite i čokoladnu tortu. Mi vam danas donosimo jedan od najzanimljivijih načina da spremite tikvice, a to je da ih napravite kao ražnjiće. Obavezno probajte ovaj recept, a odličan je predlog za lagani ručak, ali i kada imate neku proslavu.
- Sastojci:
- 1-2 tikvice
- 200 g feta sira
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica slatke paprike
- 40 ml maslinovog ulja
Priprema:
Isecite tikvice na baš, baš tanke kriške po dužini. Sir isecite na pravilne kocke, a u posudi pomešajte maslinovo ulje, italijanski začin i slatku papriku. Uvaljajte sir u dobijenu smesu, pa stavite na tikvicu i urolajte. Na drveni štapić za ražnjic stavite 5 kocki sira urolanih u tikvicu i pržite u ulju koje ste zagrejali u tiganju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem