Tikvice su omiljeno letnje povrće, jer osim što su lagane i jeftine, često se spremaju i kada ste na režimu iskrane. Postoji milion načina kako možete da ih kombinujete, pa čak od njih možete da napravite i čokoladnu tortu. Mi vam danas donosimo jedan od najzanimljivijih načina da spremite tikvice, a to je da ih napravite kao ražnjiće. Obavezno probajte ovaj recept, a odličan je predlog za lagani ručak, ali i kada imate neku proslavu.
- Sastojci:
- 1-2 tikvice
- 200 g feta sira
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica slatke paprike
- 40 ml maslinovog ulja
Priprema:
Isecite tikvice na baš, baš tanke kriške po dužini. Sir isecite na pravilne kocke, a u posudi pomešajte maslinovo ulje, italijanski začin i slatku papriku. Uvaljajte sir u dobijenu smesu, pa stavite na tikvicu i urolajte. Na drveni štapić za ražnjic stavite 5 kocki sira urolanih u tikvicu i pržite u ulju koje ste zagrejali u tiganju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus