Jeste da se zimnica sprema početkom jeseni, ali greota je da ne iskoristite sezonu voća i da napravite džem koji možete da jedete tokom cele godine. Svi se raduju domaćinskom džemu, onom koji podseća na bakin i bez kojeg ne mogu da se zamisle palačinke. Ako prvi put pravite onda vam otkrivamo trikove iskusnih domaćica koji će pomoći da džem bukavalno svaki put ispadne savršeno i da zadrži boju.
Neke stvari su ključne za pripremu džema, a najvažnije je da znate kako se jagode ne peru, već se čiste mokrom krpom. Takođe, bitna je stvar koliko šećera koristite. Ako pravite džem od 1 kg jagoda potrebno je isto toliko šećera.
Možda vam ne deluje bitno, ali jedna od najvažnijih stvari kada pravite džem jeste jačina temperature. Na početku možete da stavite visoku dok ne proključa, ali onda smanjite i kuvajte na niskoj. Sve vreme sklanjajte penu. Što se duže džem kuva to će postajati sve tamaniji, a optimalno vreme kuvanja je 30-45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus