Jeste da se zimnica sprema početkom jeseni, ali greota je da ne iskoristite sezonu voća i da napravite džem koji možete da jedete tokom cele godine. Svi se raduju domaćinskom džemu, onom koji podseća na bakin i bez kojeg ne mogu da se zamisle palačinke. Ako prvi put pravite onda vam otkrivamo trikove iskusnih domaćica koji će pomoći da džem bukavalno svaki put ispadne savršeno i da zadrži boju.
Neke stvari su ključne za pripremu džema, a najvažnije je da znate kako se jagode ne peru, već se čiste mokrom krpom. Takođe, bitna je stvar koliko šećera koristite. Ako pravite džem od 1 kg jagoda potrebno je isto toliko šećera.
Možda vam ne deluje bitno, ali jedna od najvažnijih stvari kada pravite džem jeste jačina temperature. Na početku možete da stavite visoku dok ne proključa, ali onda smanjite i kuvajte na niskoj. Sve vreme sklanjajte penu. Što se duže džem kuva to će postajati sve tamaniji, a optimalno vreme kuvanja je 30-45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem