Italijani su čuveni po pastama, a neke od najpoznatijih su bolonjeze, karbonara i alfredo. Svi znaju originalni recept za ove paste, ali često se deši da ljudi improviziju, pa pokušavaju da poboljšaju ukus proverenim jelima. Tako se pojavio recept za karbonaru u koju se umesto jaja dodaje pavlaka za kuvanje, a rezultat nije nimalo loš. Naučiti i vi kako da napravite lažnu karbonaru za koju ne postoji šansa da vam ne uspe.
- Sastojci:
- 500 g špageta
- 300 g slanine
- 200 g parmezana
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g putera
Priprema:
U šerpi skuvajte špagete, pa ih procedite (ali ostavite malo vode u kojoj su se kuvale). U tiganju na maslinovom ulju propržite seckanu slaninu i cele čenove belog luka. Kada je slanina postala hrskava izvadite beli luk i sipajte pavlaku za kuvanje. Promešajte, začinite po želji, pa kada krene da krčka dodajte špagete i sipajte malo vode u kojoj su se kuvale. Lepo promešajte i još malo krčkajte. Pred kraj dodajte puter i parmezan, pa mešajte dok se lepo ne otope.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem