Italijani su čuveni po pastama, a neke od najpoznatijih su bolonjeze, karbonara i alfredo. Svi znaju originalni recept za ove paste, ali često se deši da ljudi improviziju, pa pokušavaju da poboljšaju ukus proverenim jelima. Tako se pojavio recept za karbonaru u koju se umesto jaja dodaje pavlaka za kuvanje, a rezultat nije nimalo loš. Naučiti i vi kako da napravite lažnu karbonaru za koju ne postoji šansa da vam ne uspe.
- Sastojci:
- 500 g špageta
- 300 g slanine
- 200 g parmezana
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g putera
Priprema:
U šerpi skuvajte špagete, pa ih procedite (ali ostavite malo vode u kojoj su se kuvale). U tiganju na maslinovom ulju propržite seckanu slaninu i cele čenove belog luka. Kada je slanina postala hrskava izvadite beli luk i sipajte pavlaku za kuvanje. Promešajte, začinite po želji, pa kada krene da krčka dodajte špagete i sipajte malo vode u kojoj su se kuvale. Lepo promešajte i još malo krčkajte. Pred kraj dodajte puter i parmezan, pa mešajte dok se lepo ne otope.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus