Nekada se u svakoj kući gostu pored kafe nudila i kašičica slatkog. Svaka domaćica je pravila od voća koje su ona i njeni ukućani najviše voleli, a mi želimo da se ta tradicija vrati i da ponovo svi uživaju u slatkom, kao nekada. Predlažemo vam ovaj jednostavni recept za slatko od višanja koji ćete brzo savladati.
- Sastojci:
- 1 kg višanja
- 1,25 kg šećera
Priprema:
Sipajte šećer i višnje u šerpu, pa kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Zatim povećajte temepraturu i kuvajte dok se ne napravi gust sirup, pa sklonite sa šporeta. Pokrijte mokrom savletom, pa ostavite tako minimum 10 minuta. Višnje su sada pustile vodu, pa vratite šerpu na šporet i kuvajte sve dok se ne zgusne. Da je slatko skuvano znaćete kada kašikom uzmete malo, a sa nje padaju po dve kapi gustog soka.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem