Nekada se u svakoj kući gostu pored kafe nudila i kašičica slatkog. Svaka domaćica je pravila od voća koje su ona i njeni ukućani najviše voleli, a mi želimo da se ta tradicija vrati i da ponovo svi uživaju u slatkom, kao nekada. Predlažemo vam ovaj jednostavni recept za slatko od višanja koji ćete brzo savladati. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg višanja
  • 1,25 kg šećera

Priprema: 
Sipajte šećer i višnje u šerpu, pa kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Zatim povećajte temepraturu i kuvajte dok se ne napravi gust sirup, pa sklonite sa šporeta. Pokrijte mokrom savletom, pa ostavite tako minimum 10 minuta. Višnje su sada pustile vodu, pa vratite šerpu na šporet i kuvajte sve dok se ne zgusne. Da je slatko skuvano znaćete kada kašikom uzmete malo, a sa nje padaju po dve kapi gustog soka. 

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa