Rolat se pre služio samo na slavama ili kada su neke proslave, obično kao predjelo. Danas postoji toliko recepata, a ljudi sve češće prave rolate na leto, jer ne samo što je priprema brza, nego su lagani, a zasitini. Takođe, na društvenim mrežama možete da pronađete najrazličitije recepte, a mi vam danas predlažemo da napravite ovaj sa tikvicama, krem sirom i šunkom. Uživajte!
- Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- 4 jajeta
- 300 g krem sira
- 100 g praške šunke
- 50 g brašna
- 1/2 veze mirođije
Priprema:
Dve tikvice izrendajte i dobro ocedite, a zatim ih pomešajte sa umućenim jajima, brašno, posolite, pobiberite i pospite seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa sipajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Preko poređajte tikvicu koju ste isekli na tanke kolutove. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Krem sir pomešajte sa sekcanom šukom i premažite preko cele kore, pa urolajte. Ako želite hladan možete kratko da stavite u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem