Na najbolji mogući način iskoristite sezonu tikvica, jer osim što od ovog povrća možete da napravite najraznovrsnija jela, i poprilično su jeftine. Možete da ih pohujete, punite, pravite pljeskavice, a jedan od najlepših letnjih obroka su rolovane tikvice ili kako mi volimo da ih zovemo lažne sarmice. Napunite ih belim mesom i spanaćem i kratko pecite u paradajz sosu i posute sirom. Uživajte!
- Sastojci:
- 3 tikvice
- 3 čena belog luka
- 1 ljubičasti luk
- 200 g bebi spanaća
- 200 g mlevenog belog mesa
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica ruzmarina
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 konzerva seckanog pelata
- 150 g tvrdog sira (po izboru)
Priprema:
Isecite tikvice na tanke kriške. Posolite ih i ispržite u tiganju koji ste premazali uljem. Izvadite na ubrus da se ocede. Propržite ljubičasti luk isečen na rebarca, pa kada omekša dodajte sitno seckani beli luk i spanać. Izvadite povrće iz tiganja, pa u istom propržite mleveno belo meso koje ste prethodno posolili i pobiberili. Dodajte meso u povrće, pa pospite origanom, ruzmarinom, bosiljkom i peršunom. Dobro promešajte. Na tikvicu stavite kašiku nadeva i urolajte. Poređajte u vatrostalnu posudu u koju ste sipali pelat. Prelijte i malo pelata preko tikvica, pa pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus