Na najbolji mogući način iskoristite sezonu tikvica, jer osim što od ovog povrća možete da napravite najraznovrsnija jela, i poprilično su jeftine. Možete da ih pohujete, punite, pravite pljeskavice, a jedan od najlepših letnjih obroka su rolovane tikvice ili kako mi volimo da ih zovemo lažne sarmice. Napunite ih belim mesom i spanaćem i kratko pecite u paradajz sosu i posute sirom. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 3 tikvice 
  • 3 čena belog luka
  • 1 ljubičasti luk
  • 200 g bebi spanaća
  • 200 g mlevenog belog mesa 
  • 1 kašičica origana 
  • 1 kašičica ruzmarina 
  • 1 kašičica bosiljka 
  • 1 kašičica sušenog peršuna 
  • 1 konzerva seckanog pelata 
  • 150 g tvrdog sira (po izboru) 

Priprema: 
Isecite tikvice na tanke kriške. Posolite ih i ispržite u tiganju koji ste premazali uljem. Izvadite na ubrus da se ocede. Propržite ljubičasti luk isečen na rebarca, pa kada omekša dodajte sitno seckani beli luk i spanać. Izvadite povrće iz tiganja, pa u istom propržite mleveno belo meso koje ste prethodno posolili i pobiberili. Dodajte meso u povrće, pa pospite origanom, ruzmarinom, bosiljkom i peršunom. Dobro promešajte. Na tikvicu stavite kašiku nadeva i urolajte. Poređajte u vatrostalnu posudu u koju ste sipali pelat. Prelijte i malo pelata preko tikvica, pa pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa