Mekike se jednostavno prave i sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke za testo. Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne. Ovako pripremljene mekike možete da služite za doručak ili večeru.
- Sastojci:
- 300 g karfiola
- 2 jajeta
- 60 g brašna
- 1/2 paprike
- par komada mladog luka
- 2-3 čena belog luka
Priprema:
Kratko blanširajte karfiol isečen na cvetove, pa izblendirajte. Dodajte seckani mladi luk, kao papriku, mleveni beli luk, jaja i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Dobro sjedinite sastojke. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus