Mekike se jednostavno prave i sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke za testo. Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne. Ovako pripremljene mekike možete da služite za doručak ili večeru. 

  • Sastojci:
  • 300 g karfiola
  • 2 jajeta 
  • 60 g brašna
  • 1/2 paprike
  • par komada mladog luka 
  • 2-3 čena belog luka

Priprema: 
Kratko blanširajte karfiol isečen na cvetove, pa izblendirajte. Dodajte seckani mladi luk, kao papriku, mleveni beli luk, jaja i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Dobro sjedinite sastojke. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite sa obe strane. 

Izvor: Stvar ukusa