U poslednjih mesec dana jedan od najpopularnijih recepata na YouTube-u je svakako ovaj za turske mekike. Jednostavno se prave i uspevaju svima, jer testo ne morate da mesite, samo sjedinite sastojke i promešate. Kako bi bile još ukusnije u testo dodajte povrće i sir. Mekike su odličan izbor za doručak, ali možete da ih služite i kada vam dođu gosti. 

  • Sastojci:
  • 1 jaje
  • 200 ml toplog mleka
  • 200 ml tople vode 
  • 10 g suvog kvasca 
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli 
  • 550 g brašna
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradajz
  • peršun
  • 2 mlada luka
  • 1 crni luk
  • 1 krompir
  • 150 g feta sira 

Priprema:
Umutite jaje, pa dodajte mleko, vodu, kvasac, šećer, so i promešajte. Zatim dodajte brašno i promešajte špatulom dok se ne formira testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe. Za to vreme paprike sitno isecite, kao i paradajz, mladi i crni luk i peršun. Krompir izrendajte ,a feta sir izdrobite viljuškom. Testo opet promešajte, pa dodajte iseckano povrće, sir i peršun, pa opet promešajte da se svi sastojci sjedine. Sipajte u kesu za zamrzivač, a onda isecite rupu. Sipajte smesu u tiganj u kojem ste zagrejali ulje i pržite. 

Izvor: Stvar ukusa