Najpopularnija jela od testa u Srbiji su mekike i uštipci. Priprema je više nego jednostavna, jer samo pomešate sastojke, a i brza je, jer nema čekanja da testo nadođe. Isečete po želji, a onda ih pržite u dobro zagrejanom ulju. Dodavanjem jogurta u smesu biće mekane i vazdušate. Ako nikada niste pravili, vreme je da naučite kako se spremaju ukusne mekike lako i brzo. 

  • Sastojci:
  • 250 ml jogurta
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 500-600 g brašna

Priprema:
Posolite jaja, pa ih umutite i onda dodajte jogurt. Sve lepo sjedinite. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i umesite mekano testo. Testo razvucite na pobrašnjenoj površini nekih 1 cm debljine, pa isecite na kocke ili koji god oblik želite. Pržite u dobro zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Vadite ih na ubrus. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE