Svi se sećaju bakine kuhinje, kada nas je na stolu uvek čekao svež i vruć domaći hleb za doručak. Većina ljudi misli kako je mnogo komplikovano da se napravi, ali ne morate da budete pekar ili iskusna domaćica kako bi vam testo i hleb ispali fantastično. Pomoću jednostavnog recepta umesite testo, pa napravite mekani domaći hleb. Više ga nećete kupovati, a toliko je ukusan da će se ceo odmah pojesti. Od ove količine sastojaka dobićete 4 hleba, a ako u rernu dodate i posudu sa vodom biće neverovatno mekan.
- Sastojci:
- 300 ml tople vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 420 g brašna
Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac, šećer i so. Dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine, pa postepeno dodajte brašno. Sjedinite špatulom i malo rukama umesite. Testo treba da bude lepljivo i mekano. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa kratko premesite. Zatim podelite na 4 dela i oblikujte loptice. Od svake loptice oblikujte valjak. Stavite na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite 20 minuta da odstoji. Zasecite po sredini, pa premažite vodom i pospite brašnom. Na dno rerne stavite posudu sa vodom, a pleh stavite na rešetku. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem