Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UMESITE NAJMEKŠE TESTO I SPREMITE PRAVI DOMAĆINSKI HLEB: Pazite kako stavljate sastojke u posudu, a 1 je ključan

Autor Sanja Belinić

Zaboravite na pekaru i kupovni hleb, jer kod kuće uz ovaj recept, napravićete najbolji i najmekši.

 Kako se pravi domaćinski hleb Izvor: Printscreen/YT/Appetitno.TV

Svaka domaćica u jednom trenutku treba da nauči kako se mesi testo za pravi domaći hleb. Možda deluje kao komplikovan proces, ali nije teško. Ono na šta treba obratiti pažnju jeste kojim redosledom dodajete sastojke, kvasac i šećer idu zajedno, jer će se tako kvasac brže aktivirati, a tek kasnije se dodaje brašno i so.Ako nikada do sada niste mesili testo, isporobajte ovaj recept jer će vam garantovano uspeti. A kako bi hleb bio mekan i svež i sutradan obavezno u testo dodajte puter.

  • Sastojci:
  • 1 kg brašna
  • 3 jajeta
  • 25 g puter
  • 20 g šećera
  • 1 kašičica soli
  • 10 g suvog kvasca
  • 400 ml toplog mleka
  • Za premaz:
  • 1 jaje

Priprema:
U činiji pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac, pa dodajte umućena jaja i istopljeni puter. Dobro promešajte, a zatim postepno dodajte prosecajno brašno sa kašičicom soli. Umesite testo, pokrijte i ostavite da odstoji sat vremena na toplom. Podelite testo na 2 dela, pa razvucite oklagijom u obliku pravougaonika. Urolajte i stavite u tepsiju dimenzija 26x18 cm. Pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. Premažite umućenim jajetom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti