Vruće domaće lepinje su odličan izbor za vikend doručak, a pogotovo ako je njihova priprema brzinska. Spremite ove lepinje sa belim lukom, a služite ih uz kiselom mleko i svež paradajz. Ono što ih čini savršeno mekanim je dodatak putera u smesu koja se pravi tako što se sastojci pomešaju. Zaista su vrlo jednostavne za pravljenje, a preukusne su. Možete da napravite i posne lepinje, samo puter zamenite posnim margarinom.
- Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 kašičica soli
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica sušenog vlašca
- 10 g putera
- 380 ml vode
Priprema:
U prosejano brašno dodajte so, mleveni beli luk, vlašac, istopljeni puter i vodu. Dobro sjedinite, smesa ne treba da bude retka, ali ni mnogo gusta. Malo gušća od smese za palačinke. Tiganj premažite ulje i sipajte kutlaču smese, pa pržite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem