Vruće domaće lepinje su odličan izbor za vikend doručak, a pogotovo ako je njihova priprema brzinska. Spremite ove lepinje sa belim lukom, a služite ih uz kiselom mleko i svež paradajz. Ono što ih čini savršeno mekanim je dodatak putera u smesu koja se pravi tako što se sastojci pomešaju. Zaista su vrlo jednostavne za pravljenje, a preukusne su. Možete da napravite i posne lepinje, samo puter zamenite posnim margarinom. 

  • Sastojci:
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica soli 
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica sušenog vlašca
  • 10 g putera 
  • 380 ml vode 

Priprema:
U prosejano brašno dodajte so, mleveni beli luk, vlašac, istopljeni puter i vodu. Dobro sjedinite, smesa ne treba da bude retka, ali ni mnogo gusta. Malo gušća od smese za palačinke. Tiganj premažite ulje i sipajte kutlaču smese, pa pržite sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa  

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE