Jednostavne pite koje se brzo spremaju su uvek dobro rešenje, pogotovo ako se ste gladni, a nemate puno vremena. Umesto da mesite testo ili da idete do radnje po kore, na brzinu pomešajte sve sastojke i ispecite u tiganju. Toliko se lako sprema da uspeva i onima koji su početnici u kuhinji, a možete da je nosite i na posao.
- Sastojci:
- 200 g karfiola
- 1/2 praziluka
- 50 g tvrdog sira
- 3 jajeta
- 40 g brašna
Priprema:
Isecite sitno karfiol i kratko ga blanširajte. U posudi pomešajte proceđeni karfiol, seckani praziluk, rednani sir, jaja i brašno. Posolite i pobiberite, pa dobro umutite. Dodajte brašno i sjedinite. Ispržite u tiganju na malo ulja sa jedne strane, pa pomoću tanjira okrenite i ispržite i drugu stranu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus