Jednostavne pite koje se brzo spremaju su uvek dobro rešenje, pogotovo ako se ste gladni, a nemate puno vremena. Umesto da mesite testo ili da idete do radnje po kore, na brzinu pomešajte sve sastojke i ispecite u tiganju. Toliko se lako sprema da uspeva i onima koji su početnici u kuhinji, a možete da je nosite i na posao. 

  • Sastojci:
  • 200 g karfiola 
  • 1/2 praziluka 
  • 50 g tvrdog sira 
  • 3 jajeta 
  • 40 g brašna 

Priprema:
Isecite sitno karfiol i kratko ga blanširajte. U posudi pomešajte proceđeni karfiol, seckani praziluk, rednani sir, jaja i brašno. Posolite i pobiberite, pa dobro umutite. Dodajte brašno i sjedinite. Ispržite u tiganju na malo ulja sa jedne strane, pa pomoću tanjira okrenite i ispržite i drugu stranu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE