Domaće pite su uvek bolje nego kupovne, a ako ispratite ovaj recept i domaće kore ćete napraviti nikad jednostavnije. Potrebna su vam samo tri sastojka da se umesi testo, a onda ga držite da upije puter i ulje. Dobićete neverovatno hrskavu pitu kojoj niko neće moći da odoli, a ako želite posnu varijantu, puter zamenite posnim margarinom, a fetu posnim belim sirom.
- Sastojci:
- Za kore:
- 600 ml vode
- 1 kašičica soli
- 700 g brašna
- 200 g putera
- 100 ml ulja
- Za nadev:
- 500 g feta sira
Priprema:
Pomešajte vodu i so, pa dodajte prosejano brašno. Umesite testo i pokrijte ga. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim ga podelite na 10 delova i oblikujte loptice. Pomešajte istopljeni puter i ulje, pa sipajte jedno 2 kutlače u vatrostalnu posudu. Testo razvucite na tanji krug i ređajte u posudu. Svako testo prelijte uljem i puterom. Ostavite tako 10 minuta da stoji. Prstima razvucite, pa preklopite po dužini, a zatim i po širini, ali samo malo. Nafilujte izdrobljenim sirom i urolajte. Ređajte u tepsiju koju ste premazali puterom. Isecite parčiće, pa premažite uljem i istopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem