Gibanicaje najpoznatija srpska pita, ali jednako ukusna je i ova lažna verzija. Obe se prave od sličnih sastojaka, ali lažna se peče u tiganju i to samo 14 minuta. Sve što treba da uradite jeste da sjedinite sastojke, a onda taj fil prelijte preko kora. Nikad lakša i brža priprema

  • Sastojci: 
  • 300 g kora za pitu
  • 400 g feta sira 
  • 3 jajeta
  • 250 g jogurta 
  • 250 ml kisele vode
  • 50 ml ulja 
  • 50 g putera 
  • 1 kašika brašna 
  • 1 kašika praška za pecivo 
  • veza peršuna 

Priprema:

Jaja umutite sa jogurtom, istopljenim puterom, uljem, kiselom vodom i prosejanim brašnom sa praškom za pecivo. U drugoj posudi izgnječite sir, dodajte seckani peršun, kao i smesu sa jajima. Sve dobro sjedinite. Tiganj nauljite, pa stavite dve kore, tako da vire iz  tiganja i preko ređajte kore koje ste izgužvali. Sipajte fil, pa pokrijte korom koju ste ostavili sa strane. Preko stavite i kore koje vire iz tiganja i poređajte par kockica putera. Poklopite i pecite sa svake strane po 7 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE