Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SELJAČKA PROJA BEZ SIRA I JAJA: Brzo se sprema a najbolje ide uz sarmu i podvarak za slavu

Autor Aleksandra Ljubičić

Obogatite slavsku trpezu ovim receptom za seljačku proju bez jaja i sira.

 Proja bez sira i jaja143793178.jpg Izvor: Shutterstock

Originalna starinska proja se pravi od krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode. Proja je bitan deo srpske kuhinje gde se služi kao predjelo. Na slavama proja se služi i uz podvarak i sarmu. U nastavku pročitajte kako možete da napravite mrsnu, a kako posnu varijantu.

  • Sastojci:
  • 350 - 400 g kukuruznog brasna
  • 1 čaša mlake vode
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • mast za podmazivanje tepsije

Priprema:

U brašno sipajte prašak za pecivo, so po ukusu i mlaku vodu. Smesa treba da bude gušća od one za palačinke pa dodajte vodu po potrebi. Izlijte smesu u tepsiju podmazanu mašću (ili uljem ako postite) i staviti u unapred zagrejanu rernu, na 200 stepeni i peći oko 15-20 minurta. Ispečenu proju ovlaš poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti