Vruće vazdušate mekike nas podsećaju na detinjstvo, a uglavnom su ih svi jeli za doručak, sa čašom jogurta. Isprobajte i mini verziju, a dobra stvar kod ovog peciva je što se stvarno lako pravi. Nema mešenja testa i čekanja da odstoji, samo se umute sastojci i kašikom sipaju u vrelo ulje. Brzo, lako i ukusno pecivo niko ne odbija, a može da se jede i u slatkoj varijanti sa npr. džemom.
- Sastojci:
- 200 g jogurta
- 1/3 kašičice soli
- 3 jajeta
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g brašna
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte so, pavlaku, jogurt i sjedinite mikserom. Zatim sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte. Sipajte testo u kesu za zamrzivač i isecite vrh. Istisnite u tiganj u kojem se dobro zagrejali dosta ulja i pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem