Vruće vazdušate mekike nas podsećaju na detinjstvo, a uglavnom su ih svi jeli za doručak, sa čašom jogurta. Isprobajte i mini verziju, a dobra stvar kod ovog peciva je što se stvarno lako pravi. Nema mešenja testa i čekanja da odstoji, samo se umute sastojci i kašikom sipaju u vrelo ulje. Brzo, lako i ukusno pecivo niko ne odbija, a može da se jede i u slatkoj varijanti sa npr. džemom. 

  • Sastojci:
  • 200 g jogurta 
  • 1/3 kašičice soli 
  • 3 jajeta 
  • 2 kašike kisele pavlake 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 150 g brašna 

Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte so, pavlaku, jogurt i sjedinite mikserom. Zatim sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte. Sipajte testo u kesu za zamrzivač i isecite vrh. Istisnite u tiganj u kojem se dobro zagrejali dosta ulja i pržite.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE