Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLATKE MEKIKE SA DŽEMOM OD KAJSIJA: Vazdušaste i krckave, a nema čekanja da testo naraste (VIDEO)

Autor Marija Brčić

Napravite vazdušaste mekike punjene džemom od kajsija brzo i lako.

 Jastučići sa džemom od kajsije Izvor: Printscreen/YT/Ricette dolce facili

Starinski recepti su uvek dobrodošli na trpezi i pored svih onih modernih poslastica. Iako se uglavnom jedu uz slanu varijantu, ove mekike su punjene džemom od kajsija. Lako se prave, od jednostavnih sastojaka, nema čekanja da testo naraste, a podsećaju na bakinu kuhinju. Biće savršeno vazdušaste i krckave, a pravićete odmah duplu meru koliko su dobre. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 g jogurta
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 350 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • džem od kajsije

Možda će vas zanimati

Priprema:

Jaje pomešajte sa vanilin šećerom i šećerom, dodajte prstohvat soli, pa zamutite ručnom mutilicom. Dodajte ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo. Razvucite ga oklagijom na debljunu oko pola centimetra, pa ga podelite na 12 delova. Pržite svaku mekiku na vrelom ulju, po nekoliko minuta sa obe strane, da dobiju hrskavu rumenu koricu. Kada se prohlade uz pomoć šprica ih napunite džemom od kajsija, a po želji pre služenja ih pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti