Starinski recepti su uvek dobrodošli na trpezi i pored svih onih modernih poslastica. Iako se uglavnom jedu uz slanu varijantu, ove mekike su punjene džemom od kajsija. Lako se prave, od jednostavnih sastojaka, nema čekanja da testo naraste, a podsećaju na bakinu kuhinju. Biće savršeno vazdušaste i krckave, a pravićete odmah duplu meru koliko su dobre.
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 g jogurta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 350 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- pola kašičice soli
- džem od kajsije
Priprema:
Jaje pomešajte sa vanilin šećerom i šećerom, dodajte prstohvat soli, pa zamutite ručnom mutilicom. Dodajte ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo. Razvucite ga oklagijom na debljunu oko pola centimetra, pa ga podelite na 12 delova. Pržite svaku mekiku na vrelom ulju, po nekoliko minuta sa obe strane, da dobiju hrskavu rumenu koricu. Kada se prohlade uz pomoć šprica ih napunite džemom od kajsija, a po želji pre služenja ih pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus