Starinski recepti su uvek dobrodošli na trpezi i pored svih onih modernih poslastica. Iako se uglavnom jedu uz slanu varijantu, ove mekike su punjene džemom od kajsija. Lako se prave, od jednostavnih sastojaka, nema čekanja da testo naraste, a podsećaju na bakinu kuhinju. Biće savršeno vazdušaste i krckave, a pravićete odmah duplu meru koliko su dobre.
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 g jogurta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 350 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- pola kašičice soli
- džem od kajsije
Priprema:
Jaje pomešajte sa vanilin šećerom i šećerom, dodajte prstohvat soli, pa zamutite ručnom mutilicom. Dodajte ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo. Razvucite ga oklagijom na debljunu oko pola centimetra, pa ga podelite na 12 delova. Pržite svaku mekiku na vrelom ulju, po nekoliko minuta sa obe strane, da dobiju hrskavu rumenu koricu. Kada se prohlade uz pomoć šprica ih napunite džemom od kajsija, a po želji pre služenja ih pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
6 saveta da kupus ribanac duže traje i da ne promeni ukus
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu