Verujemo da ste isprobali različite recepte za čizkejk do sada. Svi se prave jednostavno i ne peku se, što je dodatni plus kada želite brzinski slatkiš. Ali, sada pripremite čizkejk na malo drugačiji način - ispecite ga, a rezultat će vas oduševiti.

Sastojci:

Za podlogu:

  • 120 g mlevenog keksa
  • 60 g otopljenog maslaca

Za fil:

  • 350 g svežeg sira
  • 200 g kuvanog kondenzovanog mleka
  • 2 jajeta
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli

Priprema:

Okrugli kalup sa odvojivim obručem obložite pek papirom. Za podlogu pomešajte keks i otopljeni puter pa utisnite smesu na dno kalupa. 

U posudu izmrvite svež sir, dodajte jaja, skrob, otopljen maslac, so, vanilin šećer i kuvano kondenzovano mleko. Sve dobro umutite štapnim mikserom. Smesu sipajte preko keksa i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta. Ukrasite ga topljenom čokoladom po želji pre serviranja.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE