Verujemo da ste isprobali različite recepte za čizkejk do sada. Svi se prave jednostavno i ne peku se, što je dodatni plus kada želite brzinski slatkiš. Ali, sada pripremite čizkejk na malo drugačiji način - ispecite ga, a rezultat će vas oduševiti.
Sastojci:
Za podlogu:
- 120 g mlevenog keksa
- 60 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 350 g svežeg sira
- 200 g kuvanog kondenzovanog mleka
- 2 jajeta
- 60 g kukuruznog skroba
- 50 g otopljenog maslaca
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Okrugli kalup sa odvojivim obručem obložite pek papirom. Za podlogu pomešajte keks i otopljeni puter pa utisnite smesu na dno kalupa.
U posudu izmrvite svež sir, dodajte jaja, skrob, otopljen maslac, so, vanilin šećer i kuvano kondenzovano mleko. Sve dobro umutite štapnim mikserom. Smesu sipajte preko keksa i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta. Ukrasite ga topljenom čokoladom po želji pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus