Čizkejk je omiljena poslastica svim generacijama, a podjednako ga obožavaju i deca i odrasli. Sigurno će vam se dopasti ovaj malo drugačiji recept za čizkejk u čiji fil se dodaju čokoladne mrvice, koje hrskaju pri svakom zalogaju. Pravi se i više nego jednostavno, nema pečenja, a sa ovim kremastim slatkišem sigurno nema greške. U fil se dodaje jogurt koji će dati osvežavajuću kiselkastu notu. 

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 80 g putera

Za fil:

  • 400 g krem sira
  • 100 g jogurta
  • 120 ml slatke pavake
  • 100 g bele čokolade
  • 50 g čokoladnih mrvica

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 80 ml slatke pavlake

Priprema:

Keks pomešajte sa puterom tako da dobijete mrvučastu smesu, od koje ćete formirati koru, u kalupu prečnika 20 cm. Stavite u frižider dok pripremate fil. Krem sir pomešajte sa jogurtom, pa dobro umutite da smesa postane penasta. Belu čokoladu rastopite na pari, pa je dodajte u fil od sira. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag, pa je sjedinite sa fiom od sira. Na kraju dodajte čokoladne mrvice i sve dobro izmešajte. Rasporedite fil u kalup preko kore. Vratite u frižider na pola sata. Za glazuru čokoladu rastopite na pari zajedno sa slatkom pavlakom, da dobijete glatku smesu. Kada se malo prohladi prelijte je preko čizkejka. Ukoliko želite možete ukrasiti sa malo kokosovog brašna. Čizkejk ostavite u frižideru na tri sata da se ohladi i stegne. Nakon toga secite na parčiće i služite.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE