Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČIZKEJK OD JAFE: Umesto klasične kore poređajte keks, svi će tražiti parče više

Autor Marija Brčić

Jafa čizkejk oduševiće sve ljubitelje omiljenog slatkiša iz detinjstva.

 Jafa čizkejk Izvor: Shutterstock

Ako volite jafa keks onda je ovaj recept za čizkejk pravi za vas. Umesto klasične kore na dno se stavlja svima omiljeni slatkiš iz detinjstva. Pravljenje ove poslatice je nikad jednostavnije, a posebno će joj se obradovati oni najmlađi. 

Nema pečenja, potrebno se samo malo strpljena dok se ne stegne u frižideru, a sigurno da ćete ga često praviti. 

Sastojci:

Za koru:

  • 15 komada jafa keksa

Za fil:

  • 650 g neutralnog sira
  • 120 g šećera u prahu
  • 400 ml slatke pavlake
  • 2 kesice želatina

Za glazuru:

  • 120 ml stalke pavlake
  • 120 g čokolade

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na dno okruglog kalupa poređajte jafa keks, tako da čokoladna strana bude na gore. U činiji umutite slatku pavlaku, da dobijete čvrst šlag, potom i šećer u prahu i neutralni sir. Sve sjedinite tako da dobijete ujednačenu kremu. Želatin razmutite po uputstvu na kesici, pa kada nabubri dodajte ga u fil. Ravnomerno rasporedite preko kore i poravnajte špatulom. Stavite u frižider na kratko da se stegne dok ne pripremite glazuru. U šerpici zagrevajte slatku pavlaku do vrenja, pa u nju dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Prelijte je preko kolača i i vratite u frižider na neka dva sata da se sve lepo stegne. Po želji ga ukrasite sa nekoliko jafa.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti