Sigurno da ste do sada probali čizkejk u raznim varijantama, a ovaj recept za popularni kolač sa malinama i belom čokoladom zaista je nešto posebno. U njega ne ide celo voće nego se pravi sos, zbog čega ćete imati presek kao iz poslastičarnice. 

Svi će vam tražiti recept, a vi ćete dobiti titulu najbolje domaćice. 

Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 120 g maslaca

Za beli fil:

  • 500 g neutralnog sira
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g bele čokolade
  • 50 g šećera u prahu
  • 5 g želatina

Za sos od malina:

  • 200 g malina
  • 100 ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica želatina
  • 3 kašike vode

Za glazuru:

  • 200 g bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa rastopljenim maslacem, pa u kalupu prečnika 26 cm formirajte koru. Stavite u frižider da se stegne, a za to vreme pripremite fil. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag, pa je pomešajte sa krem sirom. Čokoladu otopite na pari, želatin razmutite po uputstvu, pa sve sjedinite. Za sos od maline voće prokuvaje sa vodom i šećerom, a kada krene da vri maknite sa ringle i usitnite štapnim mikerom da dobijete kašu. Dodajte razmućeni želatin i sve pomešajte. Izvadite kalup iz frižidera i polovinu belog fila rasporedite preko nje, a potom premažite sosom od maline. Preostalu smesu od sira premažite odozgo. Za glazuru slatku pavlaku zagrevajte do vrenja, a potom u nju dodajte belu čokoladu i mešajte dok se skroz se rastopi. Prelijte u kalup preko čizkejka. Stavite kolač u frižider na minimum tri sata pre služenja, a najbolje bi bilo da odstoji preko noći.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE