Sigurno da ste do sada probali čizkejk u raznim varijantama, a ovaj recept za popularni kolač sa malinama i belom čokoladom zaista je nešto posebno. U njega ne ide celo voće nego se pravi sos, zbog čega ćete imati presek kao iz poslastičarnice.
Svi će vam tražiti recept, a vi ćete dobiti titulu najbolje domaćice.
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 120 g maslaca
Za beli fil:
- 500 g neutralnog sira
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
- 50 g šećera u prahu
- 5 g želatina
Za sos od malina:
- 200 g malina
- 100 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica želatina
- 3 kašike vode
Za glazuru:
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa rastopljenim maslacem, pa u kalupu prečnika 26 cm formirajte koru. Stavite u frižider da se stegne, a za to vreme pripremite fil. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag, pa je pomešajte sa krem sirom. Čokoladu otopite na pari, želatin razmutite po uputstvu, pa sve sjedinite. Za sos od maline voće prokuvaje sa vodom i šećerom, a kada krene da vri maknite sa ringle i usitnite štapnim mikerom da dobijete kašu. Dodajte razmućeni želatin i sve pomešajte. Izvadite kalup iz frižidera i polovinu belog fila rasporedite preko nje, a potom premažite sosom od maline. Preostalu smesu od sira premažite odozgo. Za glazuru slatku pavlaku zagrevajte do vrenja, a potom u nju dodajte belu čokoladu i mešajte dok se skroz se rastopi. Prelijte u kalup preko čizkejka. Stavite kolač u frižider na minimum tri sata pre služenja, a najbolje bi bilo da odstoji preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus