Ako volite slatke rolate na pravom ste mestu. Pred vama je recept za najbrži i najmekši rolat sa džemom od ribizle. Patišpanj je toliko mekan da se topi u ustima, a fil se pravi od sira i putera. 

Ukoliko isprobate recept nećete se pokajati.

Sastojci:

  • 200 g ribizli
  • 80 g šećera
  • 3 g želatina
  • 5 jaja
  • 50 ml mleka
  • 120 g brašna
  • 80 g putera
  • 50 g šećera u prahu
  • 160 g mekog sira (može i rikota)

Priprema:

Stavite u šerpicu na špret ribizl, šećer i želatin i dovedite do ključanja. Nakon toga kuvajte još 5 minuta. Procedite i ostavite da se hladi 20 minuta.

Umutite jaja sa šećerom penasto. Dodajte mleko pa mutite još. Na kraju umešajte brašno špatulom. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen pek papirom, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 180 stepeni 10-12 minuta.

Puter umutite sa šećerom u prahu i sirom. Gotov patišpanj premažite džemom od ribizli pa preko filom od sira. Urolajte zajedno sa pek papirom na kom ste ga pekli. Držite u frižideru 50 minuta pre sečenja.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE