Ako volite slatke rolate na pravom ste mestu. Pred vama je recept za najbrži i najmekši rolat sa džemom od ribizle. Patišpanj je toliko mekan da se topi u ustima, a fil se pravi od sira i putera.
Ukoliko isprobate recept nećete se pokajati.
Sastojci:
- 200 g ribizli
- 80 g šećera
- 3 g želatina
- 5 jaja
- 50 ml mleka
- 120 g brašna
- 80 g putera
- 50 g šećera u prahu
- 160 g mekog sira (može i rikota)
Priprema:
Stavite u šerpicu na špret ribizl, šećer i želatin i dovedite do ključanja. Nakon toga kuvajte još 5 minuta. Procedite i ostavite da se hladi 20 minuta.
Umutite jaja sa šećerom penasto. Dodajte mleko pa mutite još. Na kraju umešajte brašno špatulom. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen pek papirom, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 180 stepeni 10-12 minuta.
Puter umutite sa šećerom u prahu i sirom. Gotov patišpanj premažite džemom od ribizli pa preko filom od sira. Urolajte zajedno sa pek papirom na kom ste ga pekli. Držite u frižideru 50 minuta pre sečenja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus