Ribizla u sirovom obliku je posebno bogata vitaminom C i polifenolima. Crna ribizla se obično kuva u slatkim ili slanim jelima. Koristi se za pravljenje džemova, marmelada i sirupa. Plod se takođe koristi za pravljenje alkoholnih pića i boja.
A ukoliko niste znali možete napraviti i domaći sladoled od ovih voćkica.
Sastojci:
- 150 g ribizli
- 80 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 120 g kondenzovanog mleka
Priprema:
Stavite u šerpicu voće i šećer pa zagrevajte dok se šećer ne otopi. Dovedite do ključanja i krčkajte još 5 min. Slatku pavlaku i kondenzovano mleko dobro umutite. Sipajte u posudu, dodajte voće, promešajte lagano i zamrznite na par sati.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus