Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAT SA BRESKVAMA: Mekani patišpanj premažite filom od 3 sastojka i urolajte

Autor Marija Brčić

Jednostavan rolat sa breskvama lako se pravi, a ostaje mekan i sutradan.

 Rolat sa breskvama Izvor: Printscreen/YT/Mommy oven

Mekani rolat koji su nekada često pravile naše bake, možete napraviti u novom ruhu i dobiti savršen letnji slatkiš. Nekada su se uglavnom premazivali domaćim džemovima, a ovaj recept sa slatkom pavlakom i breskvama savršeno spaja tradiciju sa modernim. 

Lako se pravi peče se samo 10 minuta, a zamotajte ga u vlažni krpu da biste dobili savršen oblik bez muke.

Sastojci:

Za koru:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 200 g krem sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g bresaka
  • 50 g šećera u prahu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Jaja penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Postepeno dodajte ulje sve vreme muteći, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo i sve ručno sjedinite. Dobijeno testo izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Kada je gotov i još uvek vruć, umotajte zajedno s papirom u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte nemućenu slatku pavlaku i sve izmiksajte dok ne dobijete gust šlag. Breskve dobro operite, pa ih isecite na kockice. Dodajte ih u fil, a kada se kora ohladila ravnomerno je premažite filom. Rolat čvrsto zamotajte, pa ga uvijte u prozirnu foliju i stavite u frižider na 5 sati da se dobro ohladi.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti