Mekani rolat koji su nekada često pravile naše bake, možete napraviti u novom ruhu i dobiti savršen letnji slatkiš. Nekada su se uglavnom premazivali domaćim džemovima, a ovaj recept sa slatkom pavlakom i breskvama savršeno spaja tradiciju sa modernim.
Lako se pravi peče se samo 10 minuta, a zamotajte ga u vlažni krpu da biste dobili savršen oblik bez muke.
Sastojci:
Za koru:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 100 ml ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 200 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g bresaka
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
Jaja penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Postepeno dodajte ulje sve vreme muteći, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo i sve ručno sjedinite. Dobijeno testo izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Kada je gotov i još uvek vruć, umotajte zajedno s papirom u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte nemućenu slatku pavlaku i sve izmiksajte dok ne dobijete gust šlag. Breskve dobro operite, pa ih isecite na kockice. Dodajte ih u fil, a kada se kora ohladila ravnomerno je premažite filom. Rolat čvrsto zamotajte, pa ga uvijte u prozirnu foliju i stavite u frižider na 5 sati da se dobro ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način