Zbog velike sličnosti s breskvom nektarina se u narodu naziva breskva s glatkom kožom. Potiče iz Kine, gde se uzgaja već više od 3.000 godina. Ovi sočni niskokalorični plodovi mogu se pohvaliti izuzetno velikim brojem nutrijenata. Nutrijenti koji se nalaze u nektarinama odličan su saveznik u prevenciji i ublažavanju mnogih zdravstvenih tegoba.

Ovog leta sebe i svoje bližnje obradujte sladoledom od ovog čudesnog voća.

Sastojci:

  • 7 velikih zrelih nektarina
  • 70 g šećera
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 kašika soka od limuna

Priprema:

Nektarine operite i ogulite. Izvadite koščice pa stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ih ubacite u blender sa ostalim sastojcima i dobro umutite. Ako nemate blender poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati 3 dana.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE