Zbog velike sličnosti s breskvom nektarina se u narodu naziva breskva s glatkom kožom. Potiče iz Kine, gde se uzgaja već više od 3.000 godina. Ovi sočni niskokalorični plodovi mogu se pohvaliti izuzetno velikim brojem nutrijenata. Nutrijenti koji se nalaze u nektarinama odličan su saveznik u prevenciji i ublažavanju mnogih zdravstvenih tegoba.
Ovog leta sebe i svoje bližnje obradujte sladoledom od ovog čudesnog voća.
Sastojci:
- 7 velikih zrelih nektarina
- 70 g šećera
- 2 dl slatke pavlake
- 1 kašika soka od limuna
Priprema:
Nektarine operite i ogulite. Izvadite koščice pa stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ih ubacite u blender sa ostalim sastojcima i dobro umutite. Ako nemate blender poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati 3 dana.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste
Sezonska pasta sa bundevom
Slatka kukuruzna pita