Krambl kolač je poslastica koju od drugih slatkiša izdvaja kombinacija hrskave i kremaste voće strukture. A kako je sezona šljiva, iskoristite ih da napravite ove brze kocke sa bazom od ovsenih pahuljica.

Sastojci:

Preliv od šljiva:

  • 450 g šljiva bez koštica, isečene na četvrtine
  • 1/3 šolje svežeg soka od pomorandže
  • 2 kašike kokosovog proteina
  • 2 kašike meda
  • voda

Baza od ovsenih pahuljica:

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 150 g bademovog brašna (može i speltino)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 100 g meda
  • 85 g putera ili kokosovog ulja

Priprema:

Napravite preliv od šljiva: U šerpu sipajte malo vode pa ubacite sve sastojke za preliv. Dovedite smesu do ključanja, pa smanjite temperaturu ringle. Krčkajte 7-10 minuta, redovno mešajući + gnječite viljuškom da biste lakše razbili šljive. Na kraju treba da dobijete gustu konzistenciju džema, ali sa puno voćnih grudvica. Isključite ringlu i ostavite da se ohladi.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite + obložite pleh kvadratnog pleha veličine 20 cm ili nešto približno ove veličine, idealno sa postoljem koje se može ukloniti. 

Napravite bazu od ovsenih pahuljica: Istopite puter ili kokosovo ulje u šerpi na laganoj vatri. Isključite vatru i sipajte u veliku posudu za mešanje sa preostalim osnovnim sastojcima. Dobro promešati. Dodajte 3/4 smese u obložen pleh. Poravnajte kašikom po dnu. Prelijte ohlađenom mešavinom šljiva, a zatim izmrvite preostalu mešavinu ovsa. Pecite 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE