Krambl kolač je poslastica koju od drugih slatkiša izdvaja kombinacija hrskave i kremaste voće strukture. A kako je sezona šljiva, iskoristite ih da napravite ove brze kocke sa bazom od ovsenih pahuljica.
Sastojci:
Preliv od šljiva:
- 450 g šljiva bez koštica, isečene na četvrtine
- 1/3 šolje svežeg soka od pomorandže
- 2 kašike kokosovog proteina
- 2 kašike meda
- voda
Baza od ovsenih pahuljica:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 150 g bademovog brašna (može i speltino)
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice cimeta
- 100 g meda
- 85 g putera ili kokosovog ulja
Priprema:
Napravite preliv od šljiva: U šerpu sipajte malo vode pa ubacite sve sastojke za preliv. Dovedite smesu do ključanja, pa smanjite temperaturu ringle. Krčkajte 7-10 minuta, redovno mešajući + gnječite viljuškom da biste lakše razbili šljive. Na kraju treba da dobijete gustu konzistenciju džema, ali sa puno voćnih grudvica. Isključite ringlu i ostavite da se ohladi.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite + obložite pleh kvadratnog pleha veličine 20 cm ili nešto približno ove veličine, idealno sa postoljem koje se može ukloniti.
Napravite bazu od ovsenih pahuljica: Istopite puter ili kokosovo ulje u šerpi na laganoj vatri. Isključite vatru i sipajte u veliku posudu za mešanje sa preostalim osnovnim sastojcima. Dobro promešati. Dodajte 3/4 smese u obložen pleh. Poravnajte kašikom po dnu. Prelijte ohlađenom mešavinom šljiva, a zatim izmrvite preostalu mešavinu ovsa. Pecite 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus