Ako volite banana hleb, volećete i ovu pogaču. Možda izgleda komplikovano, ali priprema je veoma jednostavna. U testo idu izgnječene banane koje mu daju posebnu slatkoću i aromu da će cela kuća mirisati dok budete pekli.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 3 g aktivnog suvog kvasca
- 15 ml maslinovog ulja
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
- 60 g brusnica
Priprema:
Banane dobro izgnječite, dodajte im kvasac i ostavite 5 min. Dodajte ulje i promešajte. Sipajte brašno, so, cimet i sve izjednačite. Pokrijte i dižite do duple veličine
Pripremite posudu za pečenje ili tepsiju. Premažite uljem ili puterom, pa pospite malo brašna. Istresite testo na radnu površinu i premesite. Rastanjite malo pomoću oklagije pa rastanjite rukama na oblik pravougaonika otprilike. Na testo rasporedite brusnice. Urolajte testo sa duže strane. Isecite rolat na 16 delova pa formirajte loptice. Njih stavljajte u pripremljen pleh jednu do druge. Pokrijte i dižite 30-45 minuta. Premažite loptice maslinovim uljem (opciono). Pecite 15 minuta na 180C. Posle pečenja stavite na rešetku da se ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus