Ako volite banana hleb, volećete i ovu pogaču. Možda izgleda komplikovano, ali priprema je veoma jednostavna. U testo idu izgnječene banane koje mu daju posebnu slatkoću i aromu da će cela kuća mirisati dok budete pekli.

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 3 g aktivnog suvog kvasca
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 200 g  brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta
  • 60 g brusnica

Priprema:

Banane dobro izgnječite, dodajte im kvasac i ostavite 5 min. Dodajte ulje i promešajte. Sipajte brašno, so, cimet i sve izjednačite. Pokrijte i dižite do duple veličine

Pripremite posudu za pečenje ili tepsiju. Premažite uljem ili puterom, pa pospite malo brašna. Istresite testo na radnu površinu i premesite. Rastanjite malo pomoću oklagije pa rastanjite rukama na oblik pravougaonika otprilike. Na testo rasporedite brusnice. Urolajte testo sa duže strane. Isecite rolat na 16 delova pa formirajte loptice. Njih stavljajte u pripremljen pleh jednu do druge. Pokrijte i dižite 30-45 minuta. Premažite loptice maslinovim uljem (opciono). Pecite 15 minuta na 180C. Posle pečenja stavite na rešetku da se ohladi.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE