Pita od čokolade se vrlo lako priprema, a potrebni su vam jednostavni sastojci koje uglavnom svi imaju kod kuće. Ovo je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade, a uspećete da je napravite čak i ako ste pravi amater u kuhinji. Nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a svi će misliti da ste je kupili u najboljoj poslastičarnici.
Sastojci:
Za testo:
- 170 g brašna
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 1 jaje
Za fil:
- 150 g čokolade
- 100 g šećera
- 150 g putera
- 4 jajeta
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom dok ne postanu penasta, a zatim dodajte omekšali puter i brašno. Sve izmiksajte dok ne dobijete prhko testo. Rasporedite ga u kalup prečnika 24 cm, koji ste prethodno malo pobrašnjavili. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 10 minuta. Za to vreme pripremite fil. Žumanca i belanca odvojite, pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Čokoladu rastopite sa puterom. Žumanca umutite sa šećerom, sipajte čokoladu i lagano dodajte kašiku po kašiku belanaca sve vreme muteći. Testo izvadite iz rerne, prelijte preko njega čokoladni fil i vratite u rernu, da se peče još oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi, pa secite na parčiće i služite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus