Leti nam najviše prijaju osvežavajući kolači, pa zato iskoristite sezonu raznovrsnog voća i napravite neke od najšarenijih i najukunijih kolača. Upravo takav je i ovaj sa grožđem za čiju pripremu ne treba puno vremena, ali ni puno sastojaka. Odličan je izbor kada su napolju visoke temeprature, a dodatni je plus to vam ni šporet nije potreban.
Sastojci:
- 400-450 g grožđa (bez koštica)
- 370-400 g kisele pavlake
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 25 g želatina
- 70 ml hladne vode
Priprema:
Želatin pomešajte sa vodom i dobro promešajte da nestanu sve grudvice. Ostavite sa strane da nabubri. U posudi pomešajte kiselu pavlaku i kondenzovano mleko, pa dodajte želatin koji ste prethodno otopili na pari. Promešajte. Vatrostalnu posudu obložite providnom folijom, pa sipajte grožđe, ostavite par komada sa strane. Sipajte preko fil, pa dodajte preostalo grožđe. Stavite u frižider nekih 2-3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus