Leti nas najviše osvežavaju hladna pića i sladoledi. Ali postoji nešto još bolje od svega a to su sladoled torte. Obično se prave jednostavno, a najteži deo posla je da sačekate da se stegnu. Nakon toga imate savršeno osvežavajuću ledenu poslasticu u kojoj će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g kondenzovanog mleka
- 1 kašika kakaoa
- 4 petit ber keksa čokoladna
Priprema:
Umutite slatku pavlaku. Dodajte potom kuvano kondenzovano mleko pa sve zajedno umutite u čvrst fil. Duguljast kalup (može onaj za hleb) obložite providnom folijom. Sipajte pola smese i poravnajte. U drugu polovinu umešajte kakao i umutite mikserom. Zatim sipajte preko prve smese i blago promešajte da se slojevi malo sjedine. Preko stavite keks. Stavite da se stegne. Kada se stegne istresite naopako tako da keks bude na dnu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem