Leti nas najviše osvežavaju hladna pića i sladoledi. Ali postoji nešto još bolje od svega a to su sladoled torte. Obično se prave jednostavno, a najteži deo posla je da sačekate da se stegnu. Nakon toga imate savršeno osvežavajuću ledenu poslasticu u kojoj će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g kondenzovanog mleka
- 1 kašika kakaoa
- 4 petit ber keksa čokoladna
Priprema:
Umutite slatku pavlaku. Dodajte potom kuvano kondenzovano mleko pa sve zajedno umutite u čvrst fil. Duguljast kalup (može onaj za hleb) obložite providnom folijom. Sipajte pola smese i poravnajte. U drugu polovinu umešajte kakao i umutite mikserom. Zatim sipajte preko prve smese i blago promešajte da se slojevi malo sjedine. Preko stavite keks. Stavite da se stegne. Kada se stegne istresite naopako tako da keks bude na dnu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus