Torte i kolači koji se ne peku postaju sve popularniji, što zbog fantastičnog ukusa, ali i zbog jednostavne i brze pripreme. Upravo takav je i recept za ovaj savršeni kolač sa piškotama, nutelom i jagodama. Izgleda kao iz najlepše poslastičarnice, a napravićete ga očas posla i ne postoji šansa da vam ne uspe. Preko keksa sipajte fil koji ste kratko skuvali i ostavite da se ohladi u frižideru. Uživajte!
Sastojci:
- 400 g piškota
- 300 ml mleka
- 300 g jagoda
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 jajeta
- 175 g šećera
- 125 g brašna
- 8 g vanilin šećera
- 100 g bele čokolade
- 100 g putera
- 200 g nutele
Za dekoraciju:
- 50 g jagoda
- slatka pavlaka
- šećer u prahu
Priprema:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte u kalup prečnika 25 cm koji ste obložili providnom folijom. Poređajte keks po dnu i ivici. Jaja umutite sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte brašno i dobro promešajte. Sipajte smesu u mleko, dobro sjedinite i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte puter sobne temeprature i nutelu i dobro umutite. Sipajte pola fila preko keksa, poređajte jagode, pa sipajte ostatak fila. Zavorite kolač keksom. Pokrijte i ostavite u frižideru 2 sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i premažite kolač. Ukrasite jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno