Torte i kolači koji se ne peku postaju sve popularniji, što zbog fantastičnog ukusa, ali i zbog jednostavne i brze pripreme. Upravo takav je i recept za ovaj savršeni kolač sa piškotama, nutelom i jagodama. Izgleda kao iz najlepše poslastičarnice, a napravićete ga očas posla i ne postoji šansa da vam ne uspe. Preko keksa sipajte fil koji ste kratko skuvali i ostavite da se ohladi u frižideru. Uživajte!

Sastojci:

  • 400 g piškota
  • 300 ml mleka
  • 300 g jagoda 

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 jajeta 
  • 175 g šećera 
  • 125 g brašna 
  • 8 g vanilin šećera 
  • 100 g bele čokolade 
  • 100 g putera 
  • 200 g nutele 

Za dekoraciju:

  • 50 g jagoda
  • slatka pavlaka 
  • šećer u prahu 

Priprema:

Piškote umočite u mleko, pa poređajte u kalup prečnika 25 cm koji ste obložili providnom folijom. Poređajte keks po dnu i ivici. Jaja umutite sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte brašno i dobro promešajte. Sipajte smesu u mleko, dobro sjedinite i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte puter sobne temeprature i nutelu i dobro umutite. Sipajte pola fila preko keksa, poređajte jagode, pa sipajte ostatak fila. Zavorite kolač keksom. Pokrijte i ostavite u frižideru 2 sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i premažite kolač. Ukrasite jagodama. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE