Dok je kod nas najpoznatija i najpopularnija klasična varijanta čizkejka sa belim filom i prelivom od voća, sigurni smo da će vas ovaj recept oduševiti. Dvobojni kolač sa filom od malina i drugim od bele čokolade osvaja na prvi zalogaj. Priprema nije previše komplikovana, samo je potrebno da se filovi dobro ohlade da se boje ne bi izmešale.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 120 g maslaca
- 4 kašike mleka
Za beli fil:
- 250 g neutralnog sira
- 100 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina
- 150 g bele čokolade
Za fil s malinama:
- 250 g neutralnog sira
- 100 ml pavlake za šlag
- 350 g malina
- 2 kašike vode
- 40 g šećera u prahu
- 1 kesica želatina
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za koru, pa sjedinite tako da dobijete kompaktnu smesu. U kalupu prečnika 24 cm utisnite koru i lepo poravnajte. Stavite u frižider dok pravite filove. Maline stavite u šerpu sa vodom i šećerom, pa zagrevajte dok ne počne smesa da kuva, a maline puste sok. Mešajte dok sva tečnost ne ispari, a potom izgnječite štapnim mikserom. Krem sir i pavlaku pomešajte, dodajte polovinu sosa od malina i želatin, pa lagano izmiksajte tako da se sve lepo sjedini. Sipajte preko kore, pa vratite u frižider. Kada se stegne prelijte preostalim sosom od malina i vratite i frižider. Za beli fil, želatin razmutite sa vodom i ostavite da nabubri. Čokoladu rastopite na pari, krem sir i slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag, pa pomešajte sa čokoladom, a na kraju sipajte i želatin. Prelijte u kalup, lepo poravnajte i sve zajedno vratite u frižider na 2-3 sata. Ukrasite po želji sa malo boičastog voća.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem