Ukoliko vam je klasičan čizkejk malo dosadio i želite da obradujete sebi dragu osobu nečim podjednako ukusnim i lepim, onda je ovaj recept za ombre čizkejk sa borovnicama prava stvar. Priprema uopšte nije komplikovana, samo je potrebno malo strpljena da se svaki sloj stegne, kako biste dobili savršen presek. Uz malo truda dobićete poslasticu kao iz najbolje poslastičarnice, a svi će vam tražiti recept i čestitati na umeću. 

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 150 g putera

Za prvi fil:

  • 250 g borovnica
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 10 g želatina
  • 4 kašike šećera u prahu

Za drugi sloj:

  • 250 g borovnica
  • 4 kašike kristal šećera
  • 400 g krem sira
  • 300 ml slatke pavlake
  • 15 g želatina
  • 200 g šećera u prahu

Priprema:

Za koru pomešajte mleveni keks i puter, pa kada dobijete mrvičastu smesu formirajte koru u kalupu za kolače, prečnika 24 cm. Za prvi sloj prvo razmutite želatin po uputstvu i ostavite da nabubri. Borovnice izmiksajte na najjačoj brzini zajedno sa šećerom i vanilin šećerom, a potom u to dodajte pavlaku i želatin i sve dobro izmiksajte. Sipajte preko kore i ostavite u frižideru na minimum 15 minuta, pre nego što stavite drugi sloj. Za drugi fil ponovite postupak sa želatinom. Borovnice zajedno sa kristal šećerom kuvajte na umerenoj vatri dok ne puste sok, a zatim ih usitnite štapnim mikserom. Krem sir umutite sa šećerom u prahu, a slatku pavlaku izmiksajte da dobijete čvrst šlag. Pomešajte sve zajedno, a potom dodajte i želatin. Smesu podelite u dva dela. U prvi deo dodajte 5 kašika pekmeza od borovnica, a u drugi deo jednu kašiku. Tamniji fil prelijte u kalup, vratite u frižider da se stegne, a potom prelijte i najsvetliji sloj. Vratite u frižider da se sve lepo stegne, a pre služenja ukrasite po želji.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE