Čokoladne torte su oduvek najomiljenije i ne postoji osoba koja će odbiti parče. Isprobajte i recept za jednostavan čokoladni kolač sa piškotama koji se toliko lako pravi, a kada jednom probate nećete prestati da jedete. Kremasti fil, unutra izmrvljeni keks i sve to preliveno glazurom, jedna od najlepših posastica koja svima uspeva. 

Sastojci:

  • 800 ml mleka
  • 160 g šećera
  • 50 g brašna
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 2 žumanca
  • 2 kašike kakaoa
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 8-10 piškota 

Za glazuru: 

  • 120 ml slatke pavlake
  • 150 g bele čokolade

Priprema:

U šerpu sipajte malo mleka, pa dodajte šećer, brašno ii kukuruzni skrob. Dobro promešajte, pa sipajte žumanca i sjedinite, pa dodajte kakao. Opet promešajte i sipajte ostatak mleka. Kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte u posudu, dodajte slatku pavlaku i dobro umutite. Izdrobite piškote i promešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte. Prelijte čokoladnom glazurom koju ste napravili tako što se otopili belu čokoladu sa slatkom pavlakom. Ostavite u frižideru 3-4 sata i ukrasite po želji. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE