Raskošna snikers torta iz nekoliko slojeva očaraće svakoga na prvi zalogaj. Bez obzira što ima dosta koraka, priprema nije ni malo komplikovana. Mekana čokoladna kora premazuje se belim i karamel kremom, a između krckavi kikiriki - kombinacija koja obećava čaroliju ukusa. Na kraju se preliva neodoljivom čokoladnom glazurom. Biće zvezda svake svečane trpeze i ne postoji osoba koja će odbiti parče.
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 140 g brašna
- 25 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 180 ml mleka
- 60 g putera
Za karamela sos:
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g šećera
- 50 g putera
- 100 g slanog kikirikija
Za beli krem:
- 270 g krem sira
- 150 ml slatke pavlake
- 25 g šećera u prahu
Za glazuru:
- 130 g čokolade
- 100 ml slatke pavalke
- 40 g kikirikija
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Lagano promešajte. Puter istopite sa mlekom (120 ml), pa sipajte u smesu i sjedinite. U kalup obložen pek papirom sipajte dobijenu smesu i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Ako kora ne može da stane u novi kalup slobodno je izdrobite i prelijte mlekom (60 ml).
Istopite šećer u zagrejanom tiganju, pa dodajte puter. Kada se i on otopi sipajte slatku pavlaku i mešajte dok ne proključa. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, pa polovinu smese sipajte preko kore. Zatim sipajte karamel preliv, pospite kikiriki (100 g) i preko preostali beli krem. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, dodajte kikiriki i promešajte. Sipajte preko belog fila. Stavite u frižider na 2-3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu