Raskošna snikers torta iz nekoliko slojeva očaraće svakoga na prvi zalogaj. Bez obzira što ima dosta koraka, priprema nije ni malo komplikovana. Mekana čokoladna kora premazuje se belim i karamel kremom, a između krckavi kikiriki - kombinacija koja obećava čaroliju ukusa. Na kraju se preliva neodoljivom čokoladnom glazurom. Biće zvezda svake svečane trpeze i ne postoji osoba koja će odbiti parče. 

Sastojci:

Za koru:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera 
  • prstohvat soli 
  • 140 g brašna 
  • 25 g kakaoa 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 180 ml mleka 
  • 60 g putera 

Za karamela sos:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera
  • 50 g putera
  • 100 g slanog kikirikija

Za beli krem:

  • 270 g krem sira
  • 150 ml slatke pavlake
  • 25 g šećera u prahu

Za glazuru:

  • 130 g čokolade
  • 100 ml slatke pavalke
  • 40 g kikirikija

Priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Lagano promešajte. Puter istopite sa mlekom (120 ml), pa sipajte u smesu i sjedinite. U kalup obložen pek papirom sipajte dobijenu smesu i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Ako kora ne može da stane u novi kalup slobodno je izdrobite i prelijte mlekom (60 ml). 

Istopite šećer u zagrejanom tiganju, pa dodajte puter. Kada se i on otopi sipajte slatku pavlaku i mešajte dok ne proključa. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, pa polovinu smese sipajte preko kore. Zatim sipajte karamel preliv, pospite kikiriki (100 g) i preko preostali beli krem. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, dodajte kikiriki i promešajte. Sipajte preko belog fila. Stavite u frižider na 2-3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE