Za ovu snikers tortu svi će vam tražiti recept.

Raskošna snikers torta iz nekoliko slojeva očaraće svakoga na prvi zalogaj. Bez obzira što ima dosta koraka, priprema nije ni malo komplikovana. Mekana čokoladna kora premazuje se belim i karamel kremom, a između krckavi kikiriki - kombinacija koja obećava čaroliju ukusa. Na kraju se preliva neodoljivom čokoladnom glazurom. Biće zvezda svake svečane trpeze i ne postoji osoba koja će odbiti parče.
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 140 g brašna
- 25 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 180 ml mleka
- 60 g putera
Za karamela sos:
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g šećera
- 50 g putera
- 100 g slanog kikirikija
Za beli krem:
- 270 g krem sira
- 150 ml slatke pavlake
- 25 g šećera u prahu
Za glazuru:
- 130 g čokolade
- 100 ml slatke pavalke
- 40 g kikirikija
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Lagano promešajte. Puter istopite sa mlekom (120 ml), pa sipajte u smesu i sjedinite. U kalup obložen pek papirom sipajte dobijenu smesu i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Ako kora ne može da stane u novi kalup slobodno je izdrobite i prelijte mlekom (60 ml).
Istopite šećer u zagrejanom tiganju, pa dodajte puter. Kada se i on otopi sipajte slatku pavlaku i mešajte dok ne proključa. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, pa polovinu smese sipajte preko kore. Zatim sipajte karamel preliv, pospite kikiriki (100 g) i preko preostali beli krem. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, dodajte kikiriki i promešajte. Sipajte preko belog fila. Stavite u frižider na 2-3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.