Sezona kajsija je u punom jeku, i možete ih iskoristiti za razne poslastice, poput domaćeg sladoleda, pita, kolača..Ne samo što slatkiši od ovog voća imaju neodoljiv ukus, nego su pravi užitak za vrele letnje dane koji su nastupili.
U to ime isprobajte recept za neodoljiv čizkejk.
Sastojci:
- 200 g kajsija
- 80 g šećera
- 100 ml vode
- 9 g želatina
- 150 g mlevenog keksa
- 80 g putera
- 250 g rikote ili drugog mekog svežeg sira
- 80 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Kajsije operite, očistite od koštica i iseckajte sitno. Stavite u šerpicu sa šećerom i 70 ml vode i krčkajte dok se šećer ne otopi. Dodajte i 3 g želatina. Nakon ključanja kuvajte još 5 minuta. Ostavite da se hladi 20 minuta.
Preostali želatin potopite u preostaloj vodi i ostavite da nabubri. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i smesu utisnite na dno kalupa sa obručem. Stavite u frižider dok pripremate ostatak čizkejka.
Meki sveži sir, šećer u prahu i slatku pavlaku umutite, pa dodajte nabubreli želatin koji ste ugrejali u mikrotalasnoj. Umutite još malo pa smesu sipajte preko keksa. Vratite u frižider na pola sata. Nakon toga odozgo stavite sloj od kajsija, koje ste maločas pripremili. Vratite u frižider još malo pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus