Čizkejk je torta sa sirom okruglog oblika koja se sastoji od jednog ili više slojeva. Glavni i najgušći sloj, sastoji se od mešavine mekog, svežeg sira, jaja i šećera; donji sloj se sastoji od mlevenog keksa. Može i ne mora da se peče (obično se drži u frižideru). Na vrh se može staviti sloj voća, šlaga, voćnog sosa i/ili čokoladnog sirupa. 

Ovo je mnogima omiljena poslastica, a sada je napravite u obliku sladoleda.

Sastojci:

  • 400 ml slatke pavlake (ohlađene)
  • 200 g krem sira (sobne temperature)
  • 300 g kondenzovanog mleka (ohlađeno)
  • 15 -20 komada keksa
  • pekmez od jagoda

Priprema:

Krem sir i pavlaku umutite u dve zasebne posude. U krem sir dodajte kondenzovano mleko i mutite da se dobije kremasta smesa. Sada sve dodajte u umućenu pavlaku i promešajte. Sipajte smesu u posudu.Preko dodajte džem od jagoda (lagano promešajte) i drobljeni keks. Zamrznite 6-8 sati ili preko noći.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE