Čizkejk je torta sa sirom okruglog oblika koja se sastoji od jednog ili više slojeva. Glavni i najgušći sloj, sastoji se od mešavine mekog, svežeg sira, jaja i šećera; donji sloj se sastoji od mlevenog keksa. Može i ne mora da se peče (obično se drži u frižideru). Na vrh se može staviti sloj voća, šlaga, voćnog sosa i/ili čokoladnog sirupa.
Ovo je mnogima omiljena poslastica, a sada je napravite u obliku sladoleda.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake (ohlađene)
- 200 g krem sira (sobne temperature)
- 300 g kondenzovanog mleka (ohlađeno)
- 15 -20 komada keksa
- pekmez od jagoda
Priprema:
Krem sir i pavlaku umutite u dve zasebne posude. U krem sir dodajte kondenzovano mleko i mutite da se dobije kremasta smesa. Sada sve dodajte u umućenu pavlaku i promešajte. Sipajte smesu u posudu.Preko dodajte džem od jagoda (lagano promešajte) i drobljeni keks. Zamrznite 6-8 sati ili preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus