Pomarandže su prava riznica vitamina i minerala koji su svakodnevno neophodni za pravilan rad našeg organizma. Imaju široku primenu u kulinarstvu. Od njih se mogu praviti sokovi, džemovi, kolači, torte..

Sastojci:

  • 2 cele pomorandže
  • 220 g brašna 
  • 1 konzerva kondenzovanog mleka 
  • Sok od pola pomorandže

Priprema:

Pomorandže stavite u šerpicu i prelijte kipućom vodom. Prokuvajte 5 minuta, pa izvadite voće i odsecite mu krajeve. Zatim isecite narandže na manje komade i usitnite u secku ili blenderu. Dobijenu smesu prespite u činiju dodajte brašno i kondenzovano mleko (ostavite 2 kašike mleka sa strane u posudici). Dobro promešajte i sipajte u podmazan i posut brašnom kalup. Pecite 45 minuta na 180 stepeni. Dok se peče sok od pola narandže pomešajte sa one 2 kašike kondenzovanog mleka. Premažite pečen kolač ovom smesom.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE