Pomarandže su prava riznica vitamina i minerala koji su svakodnevno neophodni za pravilan rad našeg organizma. Imaju široku primenu u kulinarstvu. Od njih se mogu praviti sokovi, džemovi, kolači, torte..
Sastojci:
- 2 cele pomorandže
- 220 g brašna
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- Sok od pola pomorandže
Priprema:
Pomorandže stavite u šerpicu i prelijte kipućom vodom. Prokuvajte 5 minuta, pa izvadite voće i odsecite mu krajeve. Zatim isecite narandže na manje komade i usitnite u secku ili blenderu. Dobijenu smesu prespite u činiju dodajte brašno i kondenzovano mleko (ostavite 2 kašike mleka sa strane u posudici). Dobro promešajte i sipajte u podmazan i posut brašnom kalup. Pecite 45 minuta na 180 stepeni. Dok se peče sok od pola narandže pomešajte sa one 2 kašike kondenzovanog mleka. Premažite pečen kolač ovom smesom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus