Poslastice koje se prave za 5 minuta i to bez uključivanja šporeta su idealne za leto, a upravo takav je i ledeni beli kolač kojem je jedina mana to što morate da čekate da se ohladi. Kremasti i osvežavajući fil i keks koji krcka u ustima čine ovaj desert prosto neodoljivim. Možete da ga poslužite gostima uz kafu, ali i kada su proslave.
Sastojci:
- 800 ml kondenzovanog mleka
- 180 ml limunovog soka
- 250 g keksa
Priprema:
Umutite kondenzovano mleko sa limunovim sokom i onda kalup obložite providnom folijom. Fil sipajte u špric za kolače, sipajte po dnu kalupa, pa poređajte keks. Opet red fila koji razmažete, pa keks i tako dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red neka bude fil. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 3-4 sata. Pospite mlevenim keksom i isecite na kocke.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus